Neutraal Water

[ultimate_heading main_heading=”NEUTRAAL WATER” main_heading_color=”#003f7f” heading_tag=”h1″ main_heading_font_family=”font_family:|font_call:” sub_heading_font_family=”font_family:|font_call:” margin_design_tab_text=””]

H2 OMSCHRIJVING

[/ultimate_heading]

Met neutraal water bedoelen wij water met een neutrale zuurgraad van 7. Anders dan vele mensen denken is neutraal water bij ionisatoren niet altijd water met een neutrale pH-waarde. Daarom wordt het liever aangeduid als gefilterd water. Neutraal water wordt door een ionisator alleen maar gefilterd en behoudt het als zodanig de zuurgraad van het water dat door de ionisator wordt geleid. In sommige streken kan dat betekenen, dat dit zogenaamde ‘neutrale water’ een zuurgraad heeft van rond de 8,5 (Den Haag e.o.) of in Amsterdam e.o., waar dat rond de pH 8 ligt.

Dit maakt echter gelijkertijd een eind aan de fabel dat vrouwen die baby’s de borst geven geen alkalisch water moeten drinken of dat doktoren neutraal water voorschrijven om medicijnen in te nemen. Al die mensen die baby’s voeden of ziek zijn en die in gebieden wonen met een hoge pH-waarde zijn dan anders aangewezen op het drinken van water uit een ander deel van ons land. De verwijzing dat je dan maar Spa-water moet drinken is in dat licht dan ook weer grappig omdat Spa-water zuur is en een pH-waarde heeft van 6.

Die mensen die zich nu met trots op de borst slaan en roepen dat ze altijd neutraal water drinken, omdat ze dan wel gedestilleerd water drinken of water uit een omgekeerd osmose systeem dan wel van een ‘softener’, moeten helemaal snel wakker worden, omdat hun water een pH-waarde heeft van 5 tot 5½ en derhalve als sterk zuur/acide wordt gezien.