Sterk Acide Water

[vc_row height=”auto”][vc_column][vc_column_text]

Sterk ACIDE water ook Sterk ZUUR water genoemd, is water met een zuurgraad (pH) onder de pH 4. Dit geïoniseerde water kan veelzijdig worden ingezet in diverse industrieën (zoals bijvoorbeeld in restaurants, ziekenhuizen en ook thuisgebruik) als reinigingsmiddel en/of desinfecteermiddel. Sterk acide water doodt bacteriën!

[/vc_column_text][vc_column_text]Sterk acide water is niet bedoeld om te drinken! Dit zure water heeft sterke antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen, waardoor je dit gebruikt voor huishoudelijke reiniging, voedselbereiding en lichamelijke gezondheid.

Het maken van sterk acide water is een natuurlijk proces. Deze vorm van water ionisatie wordt ook zoutelektrolyse genoemd en is met name populair bij het desinfecteren van zwembaden, keukens in restaurants en in ziekenhuizen (operatiekamers).

Vermoedelijk klinkt bovengenoemde raar in de oren, maar wij zullen dit natuurlijke (ionisatie) proces toelichten.

In 1902 was men in Rusland opzoek naar een relatief goedkoop reinigingsmiddel. Omdat water mineralen (o.a. zout / natriumchloride = keukenzout) bevat, kan je door het water te ioniseren het natrium van het chloride scheiden en krijg je een natuurlijk chloorwater. Zoutelektrolyse geeft namelijk als resultaat natriumchloriet (chloor). Dit proces kan je versterken door extra zout toe te voegen aan het water.

Aangezien water en zout doorgaans in grote mate voorhanden is en daardoor ook goedkoop is, werd zoutelektrolyse dus in Rusland gezien als de goedkope manier om een reinigingsmiddel te maken dat alle vervuiling, dus ook bacteriën, virussen of schimmelsporen bij aanraking doodt.

Zoutelektrolyse weetjes:

  • wordt tegenwoordig veel gebruikt voor het desinfecteren van vooral privézwembaden, omdat het relatief goedkoop is en veel minder dominant ruikbaar aanwezig is dan bij normaal gechloreerde zwembaden.
  • Zoutelektrolyse is daarnaast milieuvriendelijk omdat er door elektrolyse in feite een instabiele vloeistof ontstaat en daardoor in relatief korte tijd terugkeert naar zijn oorspronkelijke verschijningsvorm; in dit geval water en zout dus. Ook heb je anders dan bij chemische producten geen beschermende kleding nodig en is het water gewoon via het riool af te voeren.
  • Sterk acide water met een zuurgraad van pH 4 – 4,5 of lager, wordt daarom gebruikt om schoon te maken, te desinfecteren.

Wilt u ook sterk acide water en alkaline water kunnen maken? Lees dan de mogelijkheden van een water ionisator of bekijk onze water ionisatoren in onze webshop.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]