Alkaline Water

[vc_row height=”auto”][vc_column][vc_column_text]Goed drinkwater is een van de belangrijkste factoren voor een goede gezondheid. Het zorgt voor de juiste spierspanning, levert zuurstof en vitale voedingsstoffen aan onze cellen en zorgt voor de afvoer van de afvalstoffen van uw lichaam.

Geïoniseerd Alkaline Water is zeer alkalisch en wordt gedronken ter ondersteuning van een gezond zuur/base evenwicht. De zuurgraad van het lichaam neigt zich de laatste decennia te ontwikkelen naar verzuring vanwege onjuiste voedingsgewoontes (fast food/processed food/ frisdranken als cola/ energy drinks/ alcohol), vervuilde lucht en niet te vergeten vanwege het roken.

Frisdranken zijn wel de meest verzuurde stoffen, die een mens tot zich kan nemen. De zure omgeving creëert een ideaal milieu voor het ontstaan en de ontwikkeling van ziektes.

Stelt u zich eens voor, dat u normaal kraanwater kunt transformeren naar een antioxidant met een negatief ORP (Oxidatie Reductiepotentieel) zodat dit water wordt uitgerust met antioxidanten zoals Vitaminen A, C en E, die in diverse fruitsoorten (b.v. sinaasappels, citroenen, granaatappels) en groentensoorten (Broccoli, diverse knolgroenten, knoflook).

Water met een negatief ORP wordt genuttigd ter bescherming tegen vrije radicalen en heeft een gunstige invloed op verouderingsverschijnselen door zijn overvloed aan vrije elektronen (antioxidanten). Dit is goed visueel te maken met normale spijkers. Doe deze spijkers in drinkwater uit de kraan en ze zullen gaan oxideren. Doe diezelfde spijkers in sterk geïoniseerd alkaline water en ze oxideren niet.

Vrije radicalen zijn moleculen, die een elektron tekort komen en niet schromen deze uit andere moleculen te ‘slopen’, waardoor deze beschadigd raken. Als gevolg daarvan kunnen klachten of ziektes ontstaan.

Uit onderzoeken blijkt, dat met name de antioxidatieve werking van vrije elektronen belangrijk is. Dit water, dat ook wel gereduceerd water en energiewater wordt genoemd vanwege haar overschot aan vrije elektronen is qua werking niet te vergelijken met ‘basisch water’, dat ontstaat door het oplossen van basische mineralen middels poeders of druppels.

Bij geïoniseerd alkaline water is het redox-potentiaal gereduceerd (vandaar de benaming ‘gereduceerd water’), het is verminderd tot een waarde van -200 tot -850 mV

Goed drinkwater is een van de belangrijkste factoren voor een goede gezondheid. Het zorgt voor de juiste spierspanning, levert zuurstof en vitale voedingsstoffen aan onze cellen en zorgt voor de afvoer van de afvalstoffen van uw lichaam.
Geïoniseerd Alkaline Water is zeer alkalisch en helpt de zuurgraad van het lichaam in balans te brengen en te houden. De zuurgraad van het lichaam neigt zich te ontwikkelen naar verzuring vanwege onjuiste voedingsgewoontes en vervuilde lucht.
Frisdranken zijn wel de meest verzuurde stoffen, die een mens tot zich kan nemen. De zure omgeving creëert een ideaal milieu voor het ontstaan en de ontwikkeling van ziektes.

Welkom op de website AlkalineWater.nl
Op deze website informeren wij u zoveel en zo goed mogelijk over de eigenschappen van Alkaline Water en waarom het drinken van alkaline water goed of beter is voor de gezondheid.
In de webshop hebben wij een divers – en groot assortiment alkaline water producten voor elke portomonnee. Je kunt bij ons water ionisatoren kopen of huren (try before you buy) en wij bieden oplossingen zoals alkaline druppels, alkaline stick en alkaline waterkannen.
Prijzen beginnen vanaf € 12,50.
AlkalineWater.nl heeft het grootste assortiment Alkaline Water producten van Nederland en Belgie voor consumenten en voor professionals.
Voor de mensen die ons promoten, bieden wij een gratis Alkaline Water Stick aan.

Water

Laten we allereerst beginnen met “gewoon” water. Water is een complexe materie/ vloeistof, maar iedereen weet dat water essentieel is voor het leven op aarde. Het menselijke lichaam bestaat nl voor zo’n 70% – 80% uit water en daarom is het drinken van voldoende water erg belangrijk voor je lichaam en je gezondheid. Water zuivert het lichaam (ontzuren / ontgiften), zorgt voor de juiste celspanning en zorgt voor overdracht van electrische impulses door het lichaam.
Helaas is de kwaliteit van het drinkwater niet overal goed. Veel mensen zijn zich hiervan bewust, maar worden door goede marketeers verleidt om het verkeerde “gezonde” mineraal water te gaan drinken.
Waar men niet bij stilstaat (en wat ook niet wordt verteld), is dat dit gezonde mineraal water over het algemeen in goedkope plastic flessen (welk niet BPA-vrij zijn) wordt verpakt. In feite drink je dus enerzijds iets “goed” en anderzijds ben je lichaam aan het vergiftigingen met BPA.
In onze optiek bevat goed drinkwater de volgende kenmerken:
• Het is schoon (gefilterd water)
• Het is alkalisch/ basich (water met een hoge pH-waarde)
• Het is rijk aan anti-oxidanten. Oftewel het heeft een lage ORP-waarde
• Het is rijk aan mineralen (mineraal water)
• Het is rijk aan anti-oxidanten
• Micro-clustered.
Het laatste woord “micro-clustered” noemen wij ook in dit rijtje, omdat veel mensen hier op zoeken. Wij hebben een andere mening en zullen dit verderop toelichten.

Water filteren

Je zou denken dat het filteren van water dan goed zou zijn. Het filteren van drinkwater kan goed zijn, maar het “kapot” filteren hiervan (denk hierbij aan reverse osmose) bevelen wij niet aan.
Bij Reverse Osmose is het filtermembraam dusdanig klein dat alleen de watermolecuul door het filter kan en haalt het filter de mineralen uit het drinkwater. In feite drinkt u dood water.
Het drinkwater verliest hierdoor dus de belangrijke mineralen(sporen) en verlaagd de pH-waarde van het water. Door het drinken van dit (te) zure – en “zuivere” water spoel je in feite de belangrijke mineralen weg zonder nieuwe mineralen aan je lichaam toe te voegen. Een tekort aan mineralen is niet goed!
Overigens komt dit zuivere water (zonder mineralen) nergens in de natuur voor.

pH-waarde

Alle vloeistoffen (water, urine, bloed etc) hebben een pH-waarde. pH is een afkorting van het Latijnse “Potentia Hydrogenii”. De pH-waarde van een vloeistof zegt iets over de concentratie van waterstof-ionen. De pH-waarde varieert van 0 tot 14. pH waarde 0 is de laagste zuurgraad (=ZUUR) en pH-waarde 14 de hoogste waarde (=alkalisch/alkaline/basisch).
Bij een pH-waarde van 7 ligt het neutrale punt, wat bijvoorbeeld bij zuiver water het geval is. De pH-waarde, in urine bijvoorbeeld, is dus de meeteenheid voor de zuurgraad of basische reactie van een stof. Omdat het menselijk lichaam voor 70% uit water bestaat, spelen zich veel van onze stofwisselingsprocessen in een waterachtige omgeving af. In sommige gevallen is dit zuur, maar in de meeste gevallen is dit (licht) alkalisch.
Iedere vloeistof heeft een bepaalde zuurtegraad. De zuurgraad wordt uitgedrukt in pH en een maat vormt voor de concentratie aan waterstofionen.

De pH-schaal is logaritmisch. In begrijpbare taal is de logaritmische schaal een schaal waarbij elke stap een 10-voudige toe- of afname met zich meebrengt. Rekenvoorbeeld.

In het geval van de pH schaal betekent dit dat de concentratie aan waterstofprotonen voor elke daling met één pH-eenheid vertienvoudigt. Hoe lager de pH van een oplossing bv. azijn (3.5), hoe ‘zuurder’ de oplossing is. Puur water heeft een pH van 7 en noemen we ‘neutraal’. Oceaanwater heeft een gemiddelde pH van 8,1 en dus bij benadering 10 keer minder ‘zuur’ is.
De pH-waarde van ons lichaam is belangrijk. Bij de reguliere geneeswijze wordt dit ook gemeten. Denk hierbij aan een pasgeboren baby. Middels bloedafname via de navelstreng kan men zuurstof en de pH-waarde (zuurgraad) meten. Verder weet men doorgaans wel dat de pH-waarde een belangrijke rol speelt bij vissen, zwembaden of “pH neutraal” wasmiddel/ shampoo/ zeep.
De pH (potentieel van waterstof) waarde van vloeistoffen (water, bloed urine etc) kan je meten met pH reactie vloeistof/ druppels, pH-teststrips of met een digitale pH-meter. De digitale pH-meter is overigens de beste manier om te meten!

ORP – Oxidatie Reductie Potentieel

Het woord oxidatie (roest) kennen wij doorgaans allemaal. Denk hierbij aan een appel, een banaan of een avocado. Na het openen komt het fruit in contact met lucht (zuurstof) en oxideert (roest) het. Oftewel het roest en wordt bruin.
Het oxidatieproces zie je ook als je je fiets buiten laat staan. Vanwege de regen en de lucht zal deze na verloop van tijd gaan roesten.
Ditzelfde gebeurt ook in ons lichaam, in onze cellen en weefsel.
Door natuurlijke energiebranderingsprocessen (metabolisme) oxideert ons lichaam en dit kan worden versneld door een ongezonde levensstijl. Denk hierbij aan ongezond eten en drinken, maar ook straling en stress.
Hierdoor worden er vrije radicalen gecreëerd.
Vrije radicalen zijn zeer kleine, reactieve atomen in ons lichaam. Normaal gesproken bevat één atoom twee neutronen die aan elkaar gebonden zijn. Vrije radicalen zijn atomen die maar één neutron hebben. De vrij radicaal heeft dus nog een ‘vrije’ plaats, die zich zo snel mogelijk wil binden aan iets anders.
In een normale omstandigheid maakt ons lichaam zelf in kleine aantallen vrije radicalen aan. Dit is een natuurlijk proces, waarbij een balans ontstaat tussen vrije radicalen en ziekteverwekkers. De vrije radicaal zal zich binden aan een ziekteverwekker en verlaat het lichaam. Zo wordt onze gezondheid op een natuurlijke manier op peil gehouden. Maar door externe factoren, zoals roken, stress, verkeerde voeding en zonlicht, maakt ons lichaam heel veel vrije radicalen aan en kan een explosieve groei van vrije radicalen ontstaan. Hierdoor gaan de radicalen zich anders gedragen, en gaan zij ‘vreemd’; er is geen sprake meer van een gecontroleerde werking, maar de vrije radicalen grijpen de eerste de beste die ze tegenkomen om zich te binden. Ze binden zich dus ook aan gezonde cellen! Er vindt dan een chemische reactie plaats (oxidatie), die het best te vergelijken is met een explosie. Cellen in de omgeving van die beschadigde cellen lopen dan bovendien kans om onherstelbaar beschadigd te worden. Dit heeft negatieve gevolgen voor onze gezondheid: tal van ziektebeelden (reuma, staar, pigmentvlekken en zelfs kanker) worden toegeschreven aan schade door vrije radicalen.
Bij een overmaat aan zuren, slaat het lichaam de zuren (zuurbuffers) op om vervolgens de zuurbuffers schoon te maken. Een voorbeeld hiervan is spierkramp tijdens het sporten. Hoe beter de hydratie is van de sporter, des te beter de sportprestatie is. Goed hydrateren zorgt nl voor een sneller schoonspoel proces om de zuurbuffers of zuurophopingen te neutraliseren.
Ons lichaam heeft een natuurlijk mechanisme om ons te beschermen tegen vrije radicalen: anti-oxidanten! De anti-oxidanten die van nature (denk aan botten = calcium/ kalk) in ons lichaam aanwezig zijn, maken radicalen onschadelijk en voorkomen dat DNA beschadigd wordt. Helaas gaat dit mechanisme naarmate we ouder worden slechter werken en raken we langzaam verzuurd.
Door ernstige verzuring kan de zuurbase balans uit balans raken.
Gelukkig is er een oplossing om onszelf te verdedigen tegen vrije radicalen, namelijk het toevoegen van voldoende antioxidanten aan onze dagelijks voeding en het gebruiken van verzorgingsproducten die hoge concentraties antioxidanten bevatten.
Dus we hebben anti-oxidanten nodig om dat proces te keren.
Mineralen worden onder meer gevonden in groenten en fruit, maar dit is vaak niet genoeg om al deze negatieve invloeden te omzeilen, danwel te elimineren. Het lichaam
Geioniseerd Alkaline Water is zeer rijk aan anti-oxidanten en daarom kan je jouw lichaam nog beter “reinigen” door het drinken van alkaline water.
Door het ioniseringsproces worden een overvloed aan vrije elektronen aan het water geschonken, evenals actief waterstofgas.
Dit is immens effectief in het omkeren van vrije radicalen schade.
Het drinken van Spa Blauw, mineraalwater. Spa Rood, het is carbonated. wordt vaak gezien als een gezond alternatief om het lichaam te reinigen.
Dit is niet correct en meetbaar! Het drinken van Spa Blauw en Spa Rood is vergelijkbaar met het drinken van frisdranken (cola, 7-Up, Sinas), sportdrankjes en energiedrankjes.
zullen wij hier toelichten.
De pH-waarde en ORP-waarde kan je meten met een digitale pH meter en ORP meter. Deze meters worden in laboratoria gebruikt en zijn doorgaans te koop in een aquariumwinkel of zwembad. Immers weet iedereen wel hoe belangrijk een juiste pH-waarde is voor vissen of voor een zwembad.
Bij het Oxidatie Reductie Potentieel (ORP) is een positieve waarde oxiderend (slecht voor het lichaam) en een negatieve waarde is een anti-oxiderende waarde (goed).

Alkaline water VS water

Alkaline Water is ook bekend onder de volgende woorden:
– Alkalisch Water
– Basisch Water
– Kangen Water
– Alkaline Geioniseerd Water
Wij gebruiken graag de term Alkaline Geioniseerd Water.
Bij alkaline water, alkalisch water, basisch water wordt bedoelt dat het drinkwater niet zuur is. De (pH-waarde) zuurgraad ligt hoger dan 7.

In het geval van Alkaline Geioniseerd Water wordt ook rekening gehouden met de Oxidatie Reductie Potentieel in het vakjargon noemen wij dit ORP-waarde.

Water ionisatie

Het elektrisch- en/ of op minerale wijze filteren en splitsen van noemt men waterionisatie. Door ionisatie wordt er zowel alkaline water (basisch water) als acide water geproduceerd.
Water moleculen kunnen worden opgesplitst in (zure) H+ -ionen en (basische) OH- -ionen. Deze reactie wordt ook wel waterionisatie genoemd.
Het betekent in praktijk dat: Het zure water wordt weggeleid of opgevangen en bij voorbeeld kan worden gebruikt om planten en snijbloemen van water te voorzien, terwijl het basische water wordt gebruikt voor menselijke en dierlijke consumptie. Het basisch water wordt o.a. gedronken om de gezonde zuur/base balans te ondersteunen en de vochtbalans te herstellen.
Het water wordt voorts ook gefilterd van vrijwel alle vervuiling, inclusief biovervuiling en is gezond, zeer goed smakend, geoptimaliseerd en gevitaliseerd drinkwater. Dit in tegenstelling tot veel drinkwater uit de kraan en gebotteld water (voldoet niet aan de drinkwaternorm!!).
Ook voorbehandeld kraanwater zoals Omgekeerde Osmose water en gedestilleerd water zijn ontdaan van vrijwel elke vorm van vervuiling, maar hebben als nadeel dat het water altijd zuur is (pH-waarde 5 tot 5,5) en dat alle zogenaamde ‘goodies’ (de mineralen) ook uit het water zijn verdwenen.

Water Ionisator

Een water ionisator is een apparaat dat onzuiverheden, middels filters, uit het kraanwater verwijdert en vervolgens produceert het apparaat alkalisch water en zuur water via elektrolyse.
Hoe dat ongeveer in zijn werk gaat en wat dat dan oplevert, leest U hieronder:
• De machine wordt aangesloten op de kraan of direct aan de waterleiding
• Eerst worden de organische en andere schadelijke stoffen en gassen uit het water gefilterd door een actiefkoolstof filter, de mineralen blijven in het water achter. Daarna komt het water in een kamer, waar de ionisatie of elektrolyse plaatsvindt, de zogenaamde elektrolysekamer
• Wat er in de ionisatie- of elektrolysekamer gebeurt: Aan beide kanten bevindt zich minimaal een met platina beklede titaniumelektrode, de ene is positief, de andere negatief geladen. Zo kan er een galvanische stroom ontstaan. Het basische en zure water wordt gescheiden. Zo ontstaat er eigenlijk een kamer met basisch en een kamer met zuur water. Alle (nuttige) basische mineralen zitten nu in een kamer en de zure mineralen zitten in de andere kamer.
• Kationen: zijn positieve ionen, die de negatieve elektrode omgeven. Er wordt kathode water (basisch gereduceerd actief water) geproduceerd, dat door de Russen Katholyt of “Water van het leven” wordt genoemd. Anionen zijn negatieve ionen, die de positieve elektrode omgeven. Er wordt anode water (zuur, geoxideerd water) geproduceerd, dat door de Russen Anolyt of “Water van de dood” wordt genoemd. Daarbij komen veel vrije elektronen (antioxidanten) in de kamer met de basische mineralen
• Watermoleculen worden basische, negatief geladen OH- ionen. Gelijktijdig worden de waterclusters geherstructureerd en tot de kleinst mogelijke eenheden samengevoegd. Zo verandert o.a de viscositeit van het water en krijgt het water diverse andere kwaliteiten – vandaar dat het water ook wel Actiefwater wordt genoemd. Behalve de pH-waarde zijn al deze veranderingen instabiel en het water zal dus na verloop van tijd weer terugkeren naar zijn oorspronkelijke verschijningsvorm.
• Om er zeker van te zijn dat er genoeg calcium in het water aanwezig is om te kunnen ioniseren , bevat het filter meestal nog hoogwaardig koraalcalcium. Dit filter staat dus nog sporen van calcium af, zodat er afdoende kan worden geïoniseerd
• Het kraanwater, dat verandert is in geïoniseerd alkaline water water komt vervolgens op afroep uit uit de flexibele edelstalen slang van de waterionisator,terwijl het zure water uit de grijze slang aan de achterkant van het apparaat loopt. Het basische water wordt gebruikt als drinkwater en voor het koken. Het zure water is onder andere geschikt voor het wassen van de handen, voor het mondspoelen, om keukengerei schoon te maken en voor het behandelen van bij voorbeeld schaafwonden.

Alkaline water voordelen

Alkaline Water ondersteunt uw gezondheid! Vanwege wetgeving mogen wij niet meer melden bij welke ziektes je baat hebt door het drinken van Alkaline Water. Wellicht ben je op de website terecht gekomen, omdat je ergens last van hebt of gewoon preventief bezig wilt zijn met je gezondheid.
Wat wij wel mogen

 

melden is dat wij samenwerken met natuurkundige praktijken (alternatieve geneeswijze) of met reguliere artsen die de alternatieve en reguliere geneeswijze combineren.
Oftewel als je arts of neuroloog wel of in sommige gevallen niks kan vinden, dan kan het drinken van alkaline water worden aanbevolen. Baat het niet, dan schaadt het ook niet.
Let wel, hoewel heel veel mensen baat hebben bij het drinken van Alkaline Water tav kwaaltjes en gezondheidsklachten, is alkaline water geen medicijn! Alkaline Water geneest dus niet, maar ondersteunt het lichaam. Geloof dus geen broodje aap verhaal en laat u dan ook niet een te dure water ionisator aansmeren. Kan ge(n)woon niet![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]